Hvordan skriver jeg en god søknad om BPA?

bpaskolen følg oss på INSTAGRAM så får du se videoen med svar til dette spørsmålet.

Spørsmål nummer 1:
– Hvordan skrive en god søknad om BPA?

Svar:
Kommunen kan hjelpe deg med å skrive søknaden om du vil eller trenger det. Det holder å melde om et behov over telefonen og så vil saken din bli utredet.

Mange vil likevel foretrekke å skrive søknaden sin selv, fordi det gir en mulighet til å definere selv hva en trenger og hva en vil oppnå med assistansen.
Ofte gir det en følelse av å eie sin egen historie også.
Det er forståelig.

Søknadsskjema finnes ofte på nettsiden til kommunen din, og er gjerne utforma på en enkel og åpen måte, nettopp for å gi deg anledning til å beskrive hva som er viktig for deg, nå.

Du kan så klart utfylle med vedlegg om ønskelig.

Husk at du har rett til å få informasjon om dine rettigheter og veiledning i din sak.
Kommunen skal gi deg tilstrekkelig informasjon om dine rettigheter og du vil gjerne møte en fra kommunen i et såkalt hjemmebesøk eller i et møte for å kartlegge det du trenger. Det er her den gode dialogen skal finne plass og misforståelser rettes opp i.
Det er dessverre også her mange opplever at helheten i assistansebehovet og målene en har satt seg blir redusert til noe mindre enn hva man selv vil. Noen føler de må lære opp kommunen og ikke omvendt.
Derfor jobber vi blant annet med saksbehandlingskurs, opplysningsvideoer og nye veiledere i år.

Kommunen skal sikre helhetlige og koordinerte tjenester, og du skal få medvirke i utformingen av tjenestetilbudet ditt. Derfor er både dialogen og skjemaet viktige.

Dette innlegget stopper her. Men boka vår og dialogverktøyet vårt går mer detaljert inn i disse prosessene med ønske om at vi kan gi deg og kommunen de aller beste forutsetninger for å lykkes i dialogen og utredningen av «om BPA er noe for deg», og hva du trenger for å ha en god assistanseordning og lykkes som arbeidsleder.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *