BPA-fagdag med LARS

Assistanse i hverdagen

I 2018 satset Landsforeningen for Ryggmargsskadde på et prosjekt om assistanse i hverdagen. De hadde fått midler av Helsedirektoratet og tok med foredragsholdere fra NHF (Arne Lein),  saksbehandlere, advokat Geir Lippestad samt også BPA-skolen, representert ved Marianne Skattum og Hege Weimand Larsen.

Vi hadde en interessant dag med mye nyttig erfaringsutveksling. Mange modige mennesker tok ordet og andre utsatte seg for kritiske blikk… BPA er full av muligheter, uenigheter og misforståelser. Vår jobb var å forsøke å avklare noen av misforståelsene. Vi ønsker å bidra til en mer romslig debatt med mindre kniving om hva BPA kan bli i framtida. Vi skriver i disse dager boka «BPA for alle» og fridde til organisasjonene som ønsker å hjelpe oss i arbeidet med økonomisk støtte. Det er fortsatt velkomment, da vi jobber med boka fortsatt, i 2019.

LARS har holdt flere liknende seminarer med andre foredragsholdere også. Du kan se hele det siste seminaret med videoer her. Der blant annet Maria Jahrmann Bjerke, Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, snakker om regjeringens strategi rundt BPA samt spørsmål fra salen. Det kan være nyttig å ha med seg nå i disse tider hvor Regjeringens plattform varsler om økt rettighetsfokus i BPA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *