Anbefalt lesning!

Bildet av Luna Christensen i solveggen med aprikosfarget antrekk og matchende negler og sminke. Hun har lagt ut en del sminkevideoer på instagram i koronapandemien.
Luna Christensen skriver at BPA er noe helt annet enn psykisk helsetjeneste. BPA-skolen har fått tillatelse til å dele innlegget nedenfor, fra instagramkontoen @Lunaench

«BPA – Brukerstyrt personlig assistanse – et verktøy for å kunne leve et selvstendig liv hvor du selv bestemmer over din egen hverdag.

BPA er noe helt annet enn psykisk helsetjeneste, ambulant team og hjemmesykepleie. Der må ofte DU innrette din hverdag etter deres tilbud og timeplan. Med BPA derimot, er det din hverdag assistentene skal innrette seg etter. Du bestemmer dager og tider på døgnet de skal jobbe.

Du bestemmer oppgavene de skal hjelpe deg med. Det være å bli med deg å handle, på shopping, kafébesøk, men også husarbeid og matlaging. Kjøre deg til behandling og følge deg til lege. – Det DU behøver hjelp til skal de være behjelpelige med.

BPA er et verktøy for å kunne leve mer fritt og etter egne behov. For meg personlig har dette vært helt nødvendig for min bedring. Jeg var på randen til selvmord, jeg var SÅ sliten og nedkjørt og så ikke håp for å noen gang kunne få et liv jeg anså som verdt å leve.

MEn da kommunen innvilget BPA, en prosess som kostet meg MYE å gå igjennom, men som med tiden GAV meg så mye mer! Det gav meg livet i gave.

Jeg får hjelp nå, som er tilpasset kun meg og mine behov. Når behovene endret seg, endret vi timeplanen etter det. Jeg har aldri opplevd eller følt på mestring i livet, som jeg har etter disse årene med BPA. Jeg har lært så mye, mye jeg skulle ha lært som tenåring, men som frafalt pga alvorlig sykdom. Nå føler jeg at jeg lever, mer og mer for hvert år som går.

BPA ga meg akkurat den tryggheten, stabiliteten, roen, og grunnmuren jeg manglet, til å kunne ta tak i mine traumer og lidelse. Med den støtten, gav terapien utbytte endelig. Jeg er mer innenfor vinduet enn utenfor. Jeg tåler mer og jeg klarer mer.

BPA er ingen mirakelkur. Men det skjedde et mirakel for meg: Fra å ønske å dø, til å oppleve livsglede. Og det syns jeg flere MÅ få oppleve.

Du må jobbe hardt, og du må selv gjøre jobben. Men finner du de riktige assistentene for deg? Så er det akkurat den krykken mange behøver. – OG fortjener.

Emneknaggene nedenfor er brukt av forfatteren selv. Takk for at vi fikk dele dine erfaringer og lykke til videre! @lunaench

#Likeverd #BPA #Brukerstyrtpersonligassistanse #menneskeverd #humanrights #mestringsfølelse #livsmestring #leve #livetmedbpa #psykiskhelse #helsenorge #trygghet «stabilitet #forutsigbarhet #takknemlig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *